Lær å sablere champagne
Bli like glad i bobler som vi er! Smak, nyt og drikk champagne i toppklasse. Og sabler champagne som en ekspert!
Det sies at skikken med å åpne champagneflasker med sabel går tilbake til tiden rundt Napoleonskrigene. Napoleon selv skal ha sagt: «Champagne! Ved seier fortjener man det; ved tap trenger man det.» Oppmuntret av dette, ble det ganske mye champagnedrikking blant offiserene. Vi lærer deg hvordan du sablerer sammen med en knippe gode smakseksempler fra Champagne.
På sine hærtog til og fra fronten passerte de ofte Champagne-distriktet. På eiendommen til Madame Clicquot ble offiserene traktert med champagne. Historien sier at de åpnet flaskene med sablene sine for å imponere den rike unge enken.
Det er laget champagne i bortimot 300 år. Benediktinermunken Dom Pierre Pérignon (1639-1715) hylles ofte som "champagnens far". Allerede i hans samtid ble han berømt for sitt nitidige arbeid med å forbedre rutiner i vinmark og kjeller. Dom Pérignons vin, og etter hvert vinen fra flere klostre i Champagne, var av høy kvalitet.
Hundre år senere fikk enken Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin æren for å ha funnet opp en måte å fjerne bunnfallet fra annengangsgjæringen fra flasken på. På den tiden var det vanlig å dekantere champagne for å bli kvitt bunnfallet. Men da forsvant også noe av moussen (boblene) i vinen. Det var imidlertid en av enkens ansatte, Antoine de Muller, som oppfant metoden som kalles remuage på fransk. Derved oppsto en klar, musserende vin, og boblene i den ble beholdt.
Vårt fremste mål under kursene er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer deg vinglede!
Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag
Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis/medium/premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10pax) Forbruk utover det belastes faktura