Portvin og moderne rødviner
En reise i moderne vinstiler i Portugal, med fokus på portvin og Dourodalen som har vært gjenstand for en rivende utvikling de siste årene.
Portvin har sterke røtter i Norge. Under brennevinsforbudet på 1920-tallet, den såkalte forbudstiden, var sterkvin boktavelig talt hot som sterkeste tillatte alkoholdrikk.
Faktisk var Norge et av de viktigste eksportmarkedene for portvin på den tiden. Og vi solgte klippfisk tilbake til portugiserne. Med opphevelsen av brennevinsforbudet sank også sterkvinssalget og portugiserne ble litt mugne da vi importerte mindre portvin, mens de fortsatte å importere mye klippfisk. De ville at Norge skulle øke importen av portvin for bedre balanse i handelsavtalen. Norge på sin side mente det var urimelig å sammenlikne et viktig næringsmiddel som fisk mot en luksusvare som portvin – dessuten drakk vi mer portvin per innbygger enn de fleste andre land. I dag er portvinssalget betydelig mindre enn på 1920-tallet, men fortsatt er vinen en av klassikerne i vinverdenen.
Utviklingen de siste 10-15 årene viser at området også leverer habile og gode rødviner. Vinkurset vil vise deg det tradisjonelle og det moderne på en smakfull og lærerik måte.
Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag.
Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis/medium/premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10pax) Forbruk utover det belastes faktura