Amarone - En verden av smaker

Amarone - En verden av smaker

Opplev storslagne Veneto. Kurset gjennomgår vinstilen Amarone fra det syrlige til det raffinerte og søte.

Veneto produserer mer enn dobbelt så mye vin som de to andre regionene i nordøst til sammen. Regionen er blant de tre største når det gjelder vinvolum i Italia, og ser man på produksjonen av vin klassifisert som DOC og DOCG, er Veneto aller størst.

De røde vinene fra Valpolicella-området er nok regionens best kjente. Her har man lang tradisjon for å lage vin av tørkede druer - Recioto og Amarone. Men det lages også hvite viner av høy kvalitet i Veneto. Soave er den største og viktigste hvitvinsappellasjonen, og også her lages en Recioto-variant av tørkede druer. Recioto di Soave har til og med fått status som DOCG, aller øverst i vinhierarkiet! I tillegg ble Soave Superiore og den røde Bardolino Superiore nylig oppgradert til DOCG, noe som tydelig viser regionens økte vekt på kvalitetsvin.

Grovt sett kan Veneto deles i to geografiske hovedområder. I nord finnes først og fremst bakker og fjell, mens det er et flatere sletteland i sør og sørøst. De beste vinmarkene ligger der de to landskapsformene møtes, i åser ved foten av fjellene. Det italienske ordet for åser, colli, går derfor igjen i navnet til svært mange vinområder.

Vest i Veneto ligger den store innsjøen Garda. Her er det et varmt, middelhavsliknende klima. Sjøen bidrar til det jevne og milde klimaet, og Alpene beskytter vinområdene mot kjølig vind fra nord. Dette akkumulerer varme og fuktighet, og i vinmarkene her er det derfor ofte tåke.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag.