Vinens klassikere

Vinens klassikere

La oss vise deg klassikerne i vinverden! Selve rosinen i pølsa, toppen av kransekaka, prikken over i´en. Vi skaper rett og slett en legendarisk smaking til historiebøkene

Tenk hvor mye vin og hvor mange vinmarker som finnes. En bitteliten andel av disse er mer berømte, mer ettertraktet, mer beundret og myteomspunnet enn noen andre. Det er vinverdens klassikere, og du finner dem i Europa, nærmere bestemt i Frankrike, Italia og Spania. Det er merkevarer som får vineksperter til å smile og prisene til å stige. Mange hadde nok ønsket seg et sett med regler eller en oppskrift på hvordan man kan lage en klassiker. Det finnes dessverre ikke. De klassiske vinområdene er blitt det som et resultat av mange faktorer, og det eneste som er sikkert er at det tar lang tid å oppnå en slik status.

Klassikere på agendaen

De klassiske områdene Bordeaux, Burgund, Nord-Rhône, Rioja, Piemonte og Toscana. Elsker du vin kan du elske nå, og er du bare litt interessert er dette sjansen til å prøve vin fra områder som er kjent for å tenne gnisten til enhver.

Vinkurset arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og spesialtilpasses til hvert enkelt oppdrag.

Auksjonsviner

Det er umulig å snakke om klassikere uten å nevne historie. Alle de klassiske områdene har det til felles at de har en lang og innholdsrik historie (i tillegg til gode handelsforbindelser og infrastruktur). Tid og historie i seg selv er ikke nok, og det er ikke slik at det området med lengst historie automatisk blir en klassiker. Se bare på Bordeaux. Historien til de mest berømte slottene starter først på 1700-tallet, men det er Bordeaux som er blant det mest klassiske av klassikerne om det går an å si det. Området har produsert viner som har vært anerkjent for sin høye kvalitet over lang tid. Og slik er det med en klassiker. Du vet hva du får.

Tidløst

På samme måte som klassiske verker innen kunst eller litteratur, går en klassiker ut av sin tid og representerer noe tidløst og stabilt. En klassiker er ikke gammeldags eller utdatert, men har kvaliteter til glede for både gamle og nye lesere. Tekniske fremskritt og nye vinsmakingsmetoder til tross, det er noe gjenkjennelig og distinkt over de beste klassikerne - uten at det blir en klisjé.

Originalene

Det er ikke uten grunn at du finner de klassiske vinområdene i Europa. Å være først ute er som regel en fordel. De klassiske vinområdene er å regne som orginalene. Røde viner fra Burgund er for eksempel selve sjablongen til Pinot Noir, og alle forsøk på å lage viner på denne druen vil bli sammenliknet med vinene fra Burgund. Slik er det med dem alle sammen. De representerer noe unikt og ekte som gjør det umulig å komme forbi dem hvis du interesserer deg for vin. De danner grunnlaget for vinforståelse og er forbilder for vinstilene fra den nye verden.

Foredragsholder Svein Vinofil Lindin

Svein jobber til daglig som vinjournalist i Finansavisen og Kapital. Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge og fra vinimportbransjen. Han har i årevis holdt vinkurs. vinsmakinger og foredrag for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill. Han reiser på jevnlige studieturer til vinområder omkring i verden for inspirasjon til sine vinkurs og artikler.

Vinkelner/Sommelier fra Gastronomisk Institutt.
Styremedlem 2010 - 2024 Norsk Vinkelnerforening.

Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis/medium/premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10pax) Forbruk utover det belastes faktura