Klassikeren Ost & Vin

Klassikeren Ost & Vin

Et smakfullt og lærerikt vinkurs om samspillet mellom ost og vin. Vi smaker 5 flotte oster mot 5 ulike vinstiler fra hele verden. Et veldig populært vinkurs som engasjerer alle deltagerne.

Vin passer godt som drikke til ost. Franskmennenes uttrykk: "Osten får vinen til å synge" forteller om samspillet disse to vennene kan ha ved bordet. Men ost og vin er rene minefeltet sammenlignet med det å parre vin til kjøtt eller fisk. Årsaken er de markante grunnsmakene vin har. En annen utfordring er de ulike garnityrene som følger med. Prøv bare stangselleri og reddik til rødvin, og kjenn på den dårlige opplevelsen. Kurset vil lære deg å unngå minefeltene.

En klassiker av et vinkurs

Hvitvin eller rødvin, søt eller tørr? Er det mulig å dele ostene inn i grupper med klare vinvalg i form av hvit eller rød, søt eller tørr? Lær grunnreglene for fine opplevelser med vin og ost. Ostene blir spesielt modnet og levert av Gastro-Import, en av Norges fremste osteimportører. Vi bruker mange ulike oster fra ulike land til kursene, men Chevre, Roquefort, Munster, Brie, Comté, Tallegio er blant favorittene

Vårt største mål under kursene er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer smakfull ost og masse vinglede!

Info:

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag.

Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis/medium/premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10pax) Forbruk utover det belastes faktura