PLUSS Vinkurs med notater

PLUSS Vinkurs med notater

Vil du lære om å notere inntrykkene og videreutvikle vininteressen. Vinkurset viser man kopler smak og tekst sammen med poenggiving.

Vårt PLUSS ABC vinkurs med notater handler å avmystifisere vin ved å bringe frem notater og vinglede hos deltagerne! Gjennom praktisk smaking av ulike vinstiler lærer man hvordan vin kan bli en hyggelig opplevelse for sinn og gane.

Smaksnotat, luktesett og aromahjul vil bli nøye gjennomgått under vinkurset.

Hva skaper vinglede og hvordan økes din egen vininteresse ved å bruke sansene dine?

Smakskompetansen din er utgangspunktet for foredragsholder. Det er enkelt å konstatere om du liker en vin eller ikke, når du først har smakt den. Å sette ord på hva du liker ved vinen, kan derimot være overraskende vanskelig! Under kurset tar vi for oss hvordan vinen kjennes i munnen. Hvorfor? Jo, smak er faktisk det enkleste å begynne med, og det som lettest kan fortelle deg hva du liker.

Visste du for eksempel at notater gir bedre vinopplevelser? Ved å få tilgang til våre notatsystemer blir du en bedre smaker over tid.

Det søte kjenner du best på tungespissen, og det er den første smaken du registrerer etter å ha tatt en smak av vinen. Sødmegraden i vin går fra tørr, halvtørr, halvsøt til søt. Selv om vi stort sett bruker begrepet om hvitviner, finnes det også rødviner med sødme.

Vinkurset settes opp med forskjellige undertema:
Eksempelvis: Rødvin på 1,2,3, Skrukork, naturkork eller begge deler, Beste vinkjøp i Norge! Hvitvin på 1,2,3, Rosèvin for sommeren etc.

Vårt fremste mål under kursene er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag.

Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis/medium/premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10pax) Forbruk utover det belastes faktura