TEMA: Ost & Vin i samspill

TEMA: Ost & Vin i samspill

Lørdagskurs - Lyst til å lære om samspillet mellom ost og vin? Vi smaker 6 kvalitetsoster mot 6 ulike vinstiler fra hele verden. En populær klassiker!

Informasjon
Tidspunkt
18:00–20:00
Sted
Tjuvholmen Sjømagasin
Tjuvholmen allé 14
Pris
kr 895
Tilgjengelighet
Ledig
Meld meg på

Vin passer godt som drikke til ost. Franskmennenes uttrykk: "Osten får vinen til å synge" forteller om samspillet disse to vennene kan ha ved bordet. Men ost og vin er rene minefeltet sammenlignet med det å parre vin til kjøtt eller fisk. Årsaken er de markante grunnsmakene vin har. En annen utfordring er de ulike garnityrene som følger med. Prøv bare stangselleri og reddik til rødvin, og kjenn på den dårlige opplevelsen. Kurset vil lære deg å unngå minefeltene.

Vinkurset Ost & Vin er et populært kurs hos oss. Hvitvin eller rødvin, søt eller tørr? Er det mulig å dele ostene inn i grupper med klare vinvalg i form av hvit eller rød, søt eller tørr? Lær grunnreglene for fine opplevelser med vin og ost. Ostene blir spesielt modnet og levert av Gastro-Import, en av Norges fremste osteimportører.

Extra kursene er utvidet med dyrere viner eller med smaksprøver over populære som tema f.eks Ost & vin, Østers og Bobler, Bacalao & vin, Vilt og vin.

Under kurset vil du lære om Riedel glassbruk, smaksteknikk, forskjellen mellom eiket og ueiket vin, smak forskjell av kommersielle viner kontra kvalitesviner og lær om hva som passer av mat til de ulike vinstilene.

Våre kurs er utviklet over flere år og tilbakemeldingene er svært gode.

Les hva våre deltakere sier

Fantastisk flott kurs, god foredragsholder som virkelig delte av sine erfaringer, noe som gjør at utbyttet av kurset blir veldig bra. Personlig så fikk jeg selv en tankevekker på hva som hører sammen når det kommer til kombinasjonen av mat og vin. God opplevelse, takk for kurs!
Mads Evensen– Mads Evensen

Vi hadde en fantastisk kveld :) Lærte masse! Nå skal vi kose oss med kompendiet vi fikk og dra på polet til helgen og kjøpe masse god vin! Utrolig gøy å se hvor mye forskjell å drikke fra store til små glass! Det blir ost og vin til helgen! Vi kommer helt klart tilbake på nytt kurs. Vi har anbefalt deg videre til mange av våre venner og familie. Tusen takk for et flott kurs.
Camilla Grøndahl– Camilla Grøndahl

Vårt fremste mål under kursene er at du skal føle forskjell gjenomm dine egne sanser. Lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer deg vinglede!